Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147 1,6ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 147 1,6ТС

Искам да попитам на Алфа 147 1,6 120 коня има ли принципно "кора" под двигателя?! Днес харесах една такава и ще я купувам, но ми направи впечатление, че няма кора... и някак си много "празно" ми се видя в коша....До сега само 2.0 съм гледал и там игла не можеш да пуснеш, така е запълнен....Друго, което ме притеснява е това, че тази метална пластина точно където излизат колекторите (някакъв термощит ли е какво е) е напукан леко на няколко места Това нормално ли е? Той е май от алуминий!??! Говоря за тази метална пластина, която има гравиран знак да не се пипа, защото е мн горещо (една задраскана ръчичка...). Като цяло колицата ми се видя много читава само с тези "забележки", вие ще ми кажете дали са проблем или са нормални неща...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Колега, за кора при 147 не знам, но понеже мотора ми е подобен, ще ти кажа че колата съм я купил въобще без предпазен алуминиев щит - стоят му само шпилките - и я карам вече две години. Не съм забелязал нещо да пречи липсата му.
    ...
    155 1,6 TS 16V `96
    166 2,4 JTD `99
    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Моя също е адски напукан. Даже е сцепен изцяло в средата, но за сега не виждам проблеми.
      За предпазен щит отдолу - нямам, но съм го виждал като част и при желание и $$ сигурно може да се сложи.
      ALFA 147 1,6 TS 120hp 2002г.

Comment

кора и аз нямам...металната пластина при мен си е ОК...
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Мерси за отговорите колеги Успокоихте ме

Сега се сетих за още едно нещо...Заден десен калник, като погледнах отдолу подкалника представлява нещо между щперплат и мокет (на такова ми мяза на мен) и не беше уплътнил добре калника...това може ли да е евентуално от удар или просто се е разместил? На какъв принцип се застопорява въпросния подкалник? На сегашната ми кола ( пежо 206 ) е с винтове...

До сега тази въпросна Алфа е най-запазената, която съм гледал за последния 1 месец като интериор/екстериор...Единственото нещо, което малко ме притеснява е това, че се гласях за 150 коня и някак си сега 120 коня ме е страх да не правя грешка....(да е мудна). Колеги с 1,6 120 коня изкажете малко мнения за вървежа на колите си..., та съвсем да ме вкарате в СЕКТАТА Какъв разход ви дават колите? От София съм и колата ще я карам предимно в градски условия...много рядко ще излизам с нея навън...Това ми е единствения плюс, който се сещам на 120 коня пред 150 ( демек по нисък разход в софийските задръствания.. или греша?!?)

Лека вечер и благодаря предварително за помощта...
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

При 146ца със същия мотор мощността не е кой знае какво защото е във високите обороти. Тоест определено усещането от карането с такъв двигател, не е като от 2л мотор със 120 коня пак примерно. На алфата и трябват по-високи обороти при тръгване спрямо по-голям мотор с подобна мощност. Мощността се усеща субективно едвам след 3000 оборота нагоре и то доста рязко все едно не се изменя плавно кривата на мощносттта, което също не ми се вижда сред плюсовете на двигателя. Другото интересно е обаче, че и при изправен екземпляр пак си е страхотна ламя за бензин. Мога да изброя още доста минуси, но ще се спра, за да не разпалвам дразги във форума. Дано не съм ти развалил кефа, но това е моето мнение за двигателя.
            Alfa Romeo 146 1.6TS '97
            За мерси, не ме търси!

Comment

Че ще е по-мудна от 2,0 бъди сигурен, ама пък разхода ще си е направо същия, т.е. голям.
              ...
              155 1,6 TS 16V `96
              166 2,4 JTD `99
              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Вие ме отчаяхте от живота

FIAT Coupe 16VT

Comment

За мен нещата стоят така: ако си търсиш кола с малък разход , не я търси сред алфите.Но пък ако си достатъчно откачен,че да ти се обръща нещо под лъжичката като мернеш алфа,никой не може да те отчая от живота, още по-малко бензина. Или си алфист,или не - решаваш сам.
                  ...
                  155 1,6 TS 16V `96
                  166 2,4 JTD `99
                  147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Моята харчи 10-10.5 средно в софийските задръствания. Фиат Браво 1.4 със 77 коня харчи 11 бенз. Мисля, че ТС има съвсем умерен разход. Ако не я настъпваш, на извънградско може да даде 6.5-7.0л.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

Не ме разбрахте...Разхода не ме притеснява...Притеснява ме точно "поведението" на автомобила...Толкова съм запален по Алфа 147, че ме е "страх" дане се разочаровам, понеже казвате че 1,6 120 коня е слабичък
                      От доста време освен Алфа друга марка не ми хваща окото

FIAT Coupe 16VT

Comment

по принцип има такава кора. На моята също нямаше, но си взех в последсвие, ако те интересува ше ти дам координати на магазина. Кората е пластмасова.
                        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Кажи, моля те координати на магазина и ако може цена
                          Благодаря

FIAT Coupe 16VT

Comment

до колкото съм информиран от разни тестове това е най-добрия двигател като динамика в този клас, дори за годините в които се произвежда 147. До колкото си спомням доускорението му е по добро от това на конкурентите, а ускорението до 100км/ч май по-зле на хартия само от сивик, королата и голф 16в. в доускорението обаче си ги бие май.

говоря за написан материал, не съм ги мерил

аве гледай да не те набутат с 1.6 105 коня дето е :р
                            по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Щом разхода не епроблем, тогава кво толкова дискутираме? Търсиш 2,0 ТС и всичко е ток и жици. А за умерения разход на ТС ще цитирам девиза на колега от форума : никой не си купува алфа,за да я кара бавно...
                              ...
                              155 1,6 TS 16V `96
                              166 2,4 JTD `99
                              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Working...
                              X